Napriek sneženiu sú cesty na východe Slovenska zjazdné a prejazdné

12.12.2010 Celý región

Prešov/Košice 12. decembra (TASR) – Na cestách Prešovského kraja v noci pripadlo minimálne päť centimetrov nového snehu.
V okresoch Vranov nad Topľou a Humenné stále výdatne sneží, v okolí Popradu sneženie ustáva. Všetky cesty boli k 8.00 h zjazdné a prejazdné. TASR informoval Miroslav Milý zo Správy a údržby ciest Prešovského samosprávneho kraja (SaÚC PSK).
„Na cestách prvých tried je čerstvý, respektíve kašovitý sneh do tých troch centimetrov, na cestách nižších tried je snehová pokrývka do piatich centimetrov. Nemáme hlásené žiadne problémové úseky, iba v úseku Pusté Pole – Ľubotín nám vietor robí záveje, “ konkretizoval Milý. SaÚC PSK mala v noci nasadených 101 vozidiel. „Momentálne sa striedajú zmeny a tieto vozidlá budú samozrejme pripravené ďalej pokračovať v práci, “ dodal Milý.
Situácia na cestách v Košickom kraji je podobná. Všetky cesty sú zatiaľ zjazdné, hoci v noci pribudlo 8 až 10 centimetrov čerstvého snehu. Pre TASR to uviedol Róbert Vinclér z dispečingu Správy a údržby ciest Košického samosprávneho kraja (SaÚC KSK).
Všetky vozidlá SaÚC KSK sú nasadené v teréne. „To znamená okolo 55 sypačov a vonku je aj 18 traktorov s radlicami. Zmeny sú plne obsadené a zatiaľ to zvládame, ešte sme nemuseli oslovovať cudzích dodávateľov, “ dodal Vinclér s tým, že jediný úsek, ktorý je stále uzatvorený súvisí s povodňovou situáciou a prelievaním rieky Latorica cez most na štátnej ceste medzi Veľkými Kapušanmi a obcou Leles smerom na Kráľovský Chlmec.
 

Vyberte región